Fruit pizza, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
ΜΕΡΙΔΕΣ 10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 40Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
115 γρ. βούτυρο παγωμένο
156 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. αλάτι
1 μέτριο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά για την κρέμα:
55 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
140 γρ. άχνη ζάχαρη
340 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για το σερβίρισμα:
3 ροδάκινα κομμένα κυδωνάτα
50 γρ. blueberries
50 γρ. raspberries
3 ακτινίδια, κομμένα σε ροδέλες και στη μέση
30 γρ. cranberries
30 γρ. μάνγκο, κομμένο κυδωνάτο
Μισή μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Εκτέλεση για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα το οποίο να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
2Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αυγό, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 35- 40 λεπτά για να ξεκουραστεί.
3Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευρώσει. Την πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 35 εκ.
4Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά.
5Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρουμε τη ζύμη στο σκεύος που θα σερβίρουμε και την αφήνουμε την άκρη να κρυώσει.
6Εκτέλεση για την κρέμα: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα αδειάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία λεία κρέμα.
7Σύνθεση γλυκού: Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού, την αδειάζουμε ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης.
8Τέλος, στολίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με φρούτα, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς η ζύμη πριν απλώσουμε την κρέμα στην επιφάνεια της.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/fruit-pizza
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πάστα ποντικάκι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Τρουφάκια από γάλα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σπιτικά bounty με 3 υλικά, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Τραγανό spread μπισκότου, γρήγορο & πανεύκολο, από την Madame Ginger!
Γλυκά πιροσκί με ΙΟΝ Patisserie FONDUE Σοκολάτας και μπανάνα, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweet...
Σοκολατένιο burger- Chocolate burger by Akis and akispetretzikis.com!
Αφήστε μια απάντηση