Γλυκό ψυγείου με κρέμα και μπισκότα από την Ντίνα Νικολάου!

Το γλυκάκι αυτό φτιάχνεται πανεύκολα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιο υλικό σας αρέσει. Δοκιμάστε με ξύσμα εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι), με γλυκά κουταλιού ή και με φρέσκα φρούτα.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄

Χρόνος Αναμονής:

στο ψυγείο 3 – 4 ώρες

Υλικά:

  • για 6 -8 μερίδες
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ σοκολάτα
  • γάλα, όση ποσότητα απαιτείται για να φτιάξετε τις δύο κρέμες + ½ φλιτζάνι επιπλέον για τα μπισκότα
  • 100 γρ. κεράσια από γλυκό κουταλιού, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και αφήνω στην άκρη για να μισοκρυώσουν. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω καλά.
Βάζω το ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και πασπαλίζω (αν θέλω) με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

 

https://dinanikolaou.gr/?p=2856

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *