Κρέπες γλυκές και η βασική συνταγή για κρέπες από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!
Αυτό που κάποιες οικογένειες ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρωινό και το απολαμβάνουν σιγοκουβεντιάζοντας , αργοπίνοντας το ρόφημά τους , το χυμό τους , απολαμβάνοντας το ζαμπόν και τα scrambled eggs , το ψωμί με τη μαρμελάδα και τις κρέπες με τις φράουλες πολύ το ζηλεύω…Μα πού συμβαίνει αυτό; Εκεί που οι άνθρωποι δεν ξεκινούν τη μέρα τους πανικόβλητοι και τρεχάτοι για να προλάβουν ένα σωρό υποχρεώσεις , εκεί που τα έχουν όλα τακτοποιημένα και υπό έλεγχο; Μάλλον σε κινηματογραφικές ταινίες ή σε κάποιον άλλο πλανήτη. Τώρα από όλο αυτό το σκηνικό που περιέγραψα πού νομίζετε ότι θα μείνω; Μα φυσικά στις κρέπες! Γιατί δεν είναι ακατόρθωτο να τις ετοιμάσουμε , να τις παραγεμίσουμε και να αφεθούμε για λίγο στη ζουμερή , θεϊκή…..απόλαυσή τους κάποιο πρωινό , κάποιας Κυριακής , κάποιας γιορτής , κάποιας αγαπημένης οικογενειακής στιγμής…
Προτείνω δυο ειδών γλυκές κρέπες: Μια “μελαχρινή” και μια “λευκή”…Γιατί η απόλαυση είναι θέμα γούστου.
Υλικά:
1 δόση κρέπες
Φυστικοβούτυρο
Πραλίνα φουντουκιού
Κρέμα τυρί
Ωριμες μπανάνες σε ροδέλες
Μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα ή βίσσυνο
Τριμμένα μπισκότα
Τρούφα σοκoλάτας
Σιρόπι σοκολάτας
Σιρόπι φράουλας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Για τη “μελαχρινή” απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μια-δυο κουταλιές φυστικοβούτυρο και από πάνω ίση ποσότητα πραλίνας φουντουκιού. Σκορπίζουμε λίγες ροδέλες μπανάνας εδώ κι εκεί και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο. Διπλώνουμε την κρέπα στα τρία σχηματίζοντας ένα πλατύ χωνί και το περιλούζουμε με σιρόπι σοκολάτας . Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο ακόμα και σερβίρουμε.
Για τη “λευκή” κρέπα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μπόλικο τυρί κρέμα 2-3 κ.σ. και από πάνω τη μαρμελάδα. Σκορπίζουμε την τρούφα σοκολάτας και τυλίγουμε κατά τον ίδιο τρόπο . Περιλούζουμε με σιρόπι φράουλας , πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τρούφα και σερβίρουμε.
Σημ: -Τη βασική συνταγή για τις κρέπες θα την βρείτε αναλυτικά πιο κάτω η αν κάνετε κλικ εδώ.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μισές κρέπες για να κάνουμε αλμυρές κρέπες (συνταγή εδώ)και τις υπόλοιπες να γεμίσουμε με τις “γλυκές προτάσεις”
-Δε δίνω συγκεκριμένες δοσολογίες γιατί η ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από την προτίμησή μας.
-Εννοείται πως υπάρχουν ένα σωρό ακόμα προτάσεις υλικών μα εδώ προτείνω τις αγαπημένες μου οι οποίες μάλιστα αν σερβιριστούν εναλλάξ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
-Το άρθρο αυτό το αφιερώνω στη Σάτυ μου που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αποκλειστικά τους συγκεκριμένους συνδυασμούς.
http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1669-krepes-glykes
Κρέπες , βασική συνταγή
Η κρέπα είναι ένα θρυλικό , ζυμαρένιο , τηγανιτό φύλλο με καταγωγή από η Γαλλία και συγκεκριμένα την περιοχή της Βρετάνης . Παραδόσεις θέλουν τη Δούκισα Άννα να χάθηκε στο δάσος και να την φιλοξένησαν απλοί χωρικοί προσφέροντας της κρέπες . Αυτή ενθουσιάστηκε και έφερε τη συνταγή στο Δουκάτο όπου καθιερώθηκε , εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις εθνικού φαγητού και θρησκευτικού γεγονότος . Το στρογγυλό της σχήμα και το χρυσαφένιο χρώμα συμβολίζουν το λαμπρό ήλιο και την αισιοδοξία ενώ ο τρόπος μαγειρέματός της , με την περιστροφή στον αέρα συμβολίζει την τύχη (όπως αντιστοιχα γνωρίζουμε τη διαδικασία με το κέρμα)…Πιο πρακτικά…πρόκειται για ένα πασίγνωστο , αγαπητό ζυμαράκι που αν έχει κανείς φαντασία κάνει θαύματα (αλμυρά και γλυκά) μαζί του .
Υλικά :
250 γρ. αλέυρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
80 γρ. μαργαρίνη
500 ml γάλα φρέσκο
Λίγο αλάτι
4 αυγά
Λίγο λάδι για την επάλειψη του τηγανιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος
{webgallery}
Εκτέλεση :
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί ένα λείος και ρευστός χιλός . Αδειάζουμε το περιεγχόμενο σε ένα μπωλ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε .
Παίρνουμε τότε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 18 εκ. , το τοποθετούμε στη φωτιά (στην αρχή δυνατά μετά από λίγα λεπτά χαμηλώνουμε ελαφρά) λαδώνουμε και αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού ένα σχεδόν γεμάτο φλιτζανάκι του εσπρέσο με χιλό . Με γρήγορες κινήσεις περιστρέφουμε κυκλικά το τηγάνι στον αέρα μέχρι να απλωθεί ο χιλός και να σχηματιστεί ένας λεπτός δίσκος ομοιόμορφου πάχους . Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και τότε θα δούμε ότι ο χιλός σταθεροποιείται και αρχίζει πανεύκολα να ξεκολλάει . Με τη βοήθεια σπάτουλας γυρίζουμε για λίγο κι από την άλλη πλευρά και η κρέπα είναι έτοιμη ! Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία , λαδώνοντας πάντα πριν ρίξουμε την επόμενη δόση χιλού στο τηγάνι . Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα . Η συγκεκριμένη δόση “δίνει” γύρω στις 16-18 κρέπες .
Από ‘κει και πέρα τις απολαμβάνουμε γεμίζοντάς τις με αλμυρά ή γλυκά υλικά σε απίστευτη ποικιλία και συνδυασμούς που δεν έχουν τέλος…
Καλή επιτυχία!
http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/syntages-me-alati/basikes-syntages/1341-krepes-basikh-syntagh
Αφήστε μια απάντηση