Παγωτάκια, μπισκοτάκια για όλα τα παιδάκια, από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
Για τα μπισκότα
3 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
1 αυγό
3/4 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα αμυγδάλου


Για την επικάλυψη 


Για την λευκή επικάλυψη:
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη μαρέγκας
5 κουταλιές της σούπας νερό
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
7 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας σκόνη μαρέγκας


Εκτέλεση 


Για τα μπισκότα 


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ο C.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε το μπολ στην άκρη.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέστε το αυγό και τα εκχυλίσματα και ανακατέψτε καλά. Βαθμιαία προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
Δουλέψτε τη ζύμη λίγο με τα χέρια σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε την και με την βοήθεια ενός κόφτη-κούπατ σε σχήμα παγωτού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κούπατ έχετε στη διάθεση σας κόψτε την ζύμη και τοποθετείστε τα στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά. 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 


Για την λευκή επικάλυψη:
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά που έχετε. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε την επικάλυψη στα μπισκότα. Εμείς το χρησιμοποιήσαμε για τα χωνάκια.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά που έχετε. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώστε την επικάλυψη στα μπισκότα.
Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα χρώματα και πολύχρωμη τρούφα!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1020327764646318/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *