Παγωτό sandwich βανίλια με κομματάκια σοκολάτας, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολο παγωτό σάντουιτς με γεύση βανίλια, κομματάκια σοκολάτας, φυτική σαντιγί, μαρμελάδα φράουλα και μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας για να ξετρελάνεις μικρούς και μεγάλους!
ΜΕΡΙΔΕΣ 6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 4 ώρες 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 4 ώρες  15 λεπτά

Υλικά

  • 500 ml φυτική κρέμα σε υγρή μορφή (όχι Μόρφατ) παγωμένη
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 κουτ.σουπ. μέλι
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 – 4 κουτ.σουπ. μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη φυτική κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά,
  • Σε παραλληλόγραμμο ταψί ή πυρέξ (35 χ 45) στρώνουμε διαφανή μεμβράνη που να προεξέχει αρκετά από όλες τις μεριές και απλώνουμε τα μπισκότα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Προσθέτουμε το παγωτό και ισιώνουμε να πάει παντού. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα κατά τόπους και με ένα ξυλάκι δημιουργούμε διάφορα σχέδια.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με τα υπόλοιπα μπισκότα και σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για ένα βράδυ για να παγώσει το παγωτό
  • Την άλλη μέρα βγάζουμε το παγωτό από το ταψί με τη βοήθεια της διαφανής μεμβράνης και το ακουμπάμε σε ξύλινη επιφάνεια, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια για να σχηματίσουμε τα μικρά σάντουιτς παγωτού.
  • Βουτάμε κάθε παγωτάκι σάντουιτς στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση και το ακουμπάμε σε ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
  • Όταν το παγωτό είναι έτοιμο σερβίρουμε. Διατηρούνται στην κατάψυξη για μια εβδομάδα αφού διπλώσουμε ένα ένα σάντουιτς με διαφανή μεμβράνη.

Για την επικάλυψη του παγωτού:

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Tip: Μην παραλέιψετε μέλι , γιατί θα βοηθήσει να μην κρυσταλλώσει το παγωτό!
https://tinyurl.com/2s3kpxn8
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *