Προφιτερόλ έκπληξη από την Εύα και το Chefoulis.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Μπισκότα Μιράντα 1 πακέτο κομμένα
  • Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο κομμένα
  • Μήλα 3 τεμ τριμμένα
  • Φουντούκια 120 γρ τριμμένα
  • Τρούφα σοκολάτας 2 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα
  • Γάλα 2 ποτήρια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ
  • Κακάο 4 κουταλιές σούπας κοφτές
  • Ζάχαρη 1 ποτήρι
  • Βανίλια 1 τεμ
  • Αυγά 2 τεμ
  • Σαντιγί προαιρετικά

Οδηγίες

Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε , τα τρίβουμε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα μπισκότα,τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι,το κακάο,την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά ένα- ένα χτυπώντας μετο σύρμα για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε  να κρυώσει η σοκολάτα. Τοποθετούμε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2  ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνουμε.

Δέσποινα Φωτοπούλου

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.chefoulis.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BB-%CE%AD%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *