Χριστουγεννιάτικα κέικ σοκολάτας σε σχήμα δέντρου, από το infokids.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν χορταίνουν μόνο στο στομάχι αλλά και το μάτι μας καθώς η πρωτότυπη διακόσμηση τους είναι το κάτι άλλο! Σήμερα μεταμορφώνουμε το αγαπημένο μας κέικ σοκολάτας σε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια! Εσείς θα τα δοκιμάσετε;

Υλικά:

Για το κέικ σοκολάτα

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. αλεύρι
βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
κακάο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το γλάσο σοκολάτας

1/3 κούπα φρέσκο βούτυρο
3 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα
1 στικ βανίλια
80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση

τρουφάκια σε πράσινες και λευκές αποχρώσεις

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.  Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι σε τριγωνάκια για να σχηματιστούν τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας!

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτετε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.

Στο τελευταίο στάδιο γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με το γλάσο και στολίζουμε όπως δείχνει και η φωτογραφία τα κεκάκια κι από πάνω τοποθετούμε και τα τρουφάκια!

 

http://www.infokids.gr/xristoygenniatika-dentrakia-me-keik/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *