Xmas 2020: Brownies δεντράκια, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πώς φτιάχνουμε τα brownies δεντράκια

Για να φτιάξουμε τα brownies δεντράκια χρησιμοποιούμε βασικά υλικά. Η προετοιμασία τους είναι εύκολη και πραγματοποιείται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μία κατσαρόλα.

Συγκεκριμένα:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Το να κρυώσει το σοκολατένιο μίγμα είναι πολύ σημαντικό και εξηγώ αμέσως γιατί. Αν βιαστούμε και προσθέσουμε τα αυγά ενώ το μίγμα δεν έχει κρυώσει επαρκώς, τα αυγά ενδέχεται να ψηθούν και ως εκ τούτου να καταλήξουμε με σοκολατένια ομελέτα αντί για brownies. Όχι, δεν το θέλουμε αυτό.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, αυγά, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι με λίγο μπέικιν πάουντερ.
  • Ενσωματώνουμε πρώτα το υγρό μίγμα και κατόπιν το αλεύρι στη λιωμένη σοκολάτα.
  • Ψήνουμε, περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε. Εάν αποφασίσουμε να διακοσμήσουμε τα brownies δεν απολαμβάνουμε αμέσως, αλλά κάνουμε υπομονή να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Brownies δεντράκια

Τι πρέπει να προσέξουμε

Τρία πράγματα χρειάζονται προσοχή στην προετοιμασία των brownies:

  1. Αφήνουμε το σοκολατένιο μίγμα να κρυώσει εντελώς, για το λόγο που εξηγήσαμε παραπάνω.
  2. Προσέχουμε τον απαιτούμενο χρόνο ψησίματος. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, κάθε φούρνος συμπεριφέρεται διαφορετικά. Στον δικό μου φούρνο, τα brownies ψήθηκαν τέλεια σε ακριβώς 28’. Σε άλλο φούρνο μπορεί να χρειαστούν κάποια λεπτά παραπάνω ή λιγότερο. Χρειάζεται λοιπόν να παρακολουθούμε από κοντά την πορεία ψησίματος, ειδικά από τα πρώτα 20’ και μετά. Έχουμε υπόψη πως όταν τα brownies είναι έτοιμα, η επιφάνειά τους εμφανίζει κάποια μικρά σκασίματα, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει ελαφρώς ρευστό. Προσέχουμε λοιπόν να μην τα ψήσουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται. Θέλουμε να είναι ζουμερά και να μην θυμίζουν κέικ. Οπότε το τεστ με την οδοντογλυφίδα δεν πρέπει να εφαρμοστεί εδώ.
  3. Εάν αποφασίσουμε να διακοσμήσουμε τα brownies με τρόπο που να θυμίζουν χριστουγεννιάτικα δεντράκια, θα χρειαστεί να τα αφήσουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Έτσι την επόμενη ημέρα, κόβονται και στέκονται εύκολα.

Η σοκολάτα ταιριάζει εξαιρετικά με την κανέλα και το γαρίφαλο. Η ζεστασιά των μπαχαρικών δίνει βάθος και απογειώνει τη γεύση της.

Τα brownies είναι φοβερά γευστικά όταν είναι ελαφρώς ζεστά. Οπότε αν δεν τα καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε προτού τα σερβίρουμε να τα ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε μια φορά ακόμα πριν από τα Χριστούγεννα. Πρέπει να σκεφτώ το μενού για εκείνη την ημέρα και αυτό με αγχώνει λιγάκι, γιατί αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναλάβω εξ ολοκλήρου την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος. Εσείς τι θα φτιάξετε αλήθεια;

Brownies δεντράκια

Με άφθονη κουβερτούρα, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο, αυτά τα brownies δεντράκια είναι γεμάτα με χριστουγεννιάτικες γεύσεις και αρώματα!
Μερίδες: 
Προετοιμασία35 mins
Μαγείρεμα25 mins
Αναμονή1 hr
Συνολικά2 hrs

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση:

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια

Εκτέλεση

  • Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 1 ώρα).
  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
  • Σε δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη λιωμένη κουβερτούρα το υγρό μίγμα και το ενσωματώνουμε, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  • Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε και αυτό. Δεν επιμένουμε με το ανακάτεμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό πυρέξ, με διαστάσεις περίπου 20×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ και ψήνουμε τα brownies για 25-30′.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα κόψουμε και τα διακοσμήσουμε.

Για τη διακόσμηση:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τις 2 κ.σ. γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το γλάσο να έχει παχύρρευστη υφή.
  • Μεταφέρουμε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμούμε τα brownies. Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με τα πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια.

 

https://theonewithallthetastes.com/2020/12/christmas-tree-brownies/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *