Zebra Cake από το Βιτάμ !
Εύκολη , > 60 min.
Υλικά
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (220ml)
- 250γρ Βιτάμ κλασικό
- 2 1/2 ποτήρια αλεύρι (420γρ) + 2 κουταλιές της σούπας
- 1 ποτήρι ζάχαρη (250γρ)
- 5 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (25γρ)
- 1 βανίλια
Πώς να το φτιάξετε
- 1Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
- 2Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- 3Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη πορτοκαλάδα και το λιωμένο Βιτάμ εναλλάξ.
- 4Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.
- 5Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά.
- 6Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας (με διάμετρο 22 εκατοστά) έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160 ° C.
Θερμοκρασία 160 °C
Χρόνος Ψησίματος 60
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φρυγανισμένο κέικ με 5 υλικά(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Υγρό σοκολατένιο κέικ με βύσσινα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Κλασσικό κέικ 1-2-3-4, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κέικ καρύδας με ζαχαρούχο γάλα για αρχάριους, από το sintayes.gr!
Κέικ με σταγόνες σοκολάτας και καραμέλα(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Νόστιμο κέικ της μαμάς, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση