Zebra Cake από το Βιτάμ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη  ,        > 60 min.

Υλικά
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (220ml)
  • 250γρ Βιτάμ κλασικό
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι (420γρ) + 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη (250γρ)
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (25γρ)
  • 1 βανίλια

Πώς να το φτιάξετε

  • 1Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
  • 2Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • 3Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη πορτοκαλάδα και το λιωμένο Βιτάμ εναλλάξ.
  • 4Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.
  • 5Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά.
  • 6Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας (με διάμετρο 22 εκατοστά) έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160 ° C.

Θερμοκρασία 160 °C

Χρόνος Ψησίματος 60

 

http://www.vitam.gr/suntages/zebra-cake/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *