Νηστίσιμες μπάρες με κουβερτούρα κλασική, σταγόνες μαύρης σοκολάτας και κακάο ΙΟΝ, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
- Ποσότητα
- 12 τεμάχια
- Επίπεδο
Συστατικά
150 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)
150 γρ χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
200 γρ αμύγδαλο άσπρο πούδρα
1 γρ αλάτι
30 γρ νιφάδες βρώμης ψιλοκομμένες καβουρδισμένες
150 γρ βερίκοκο αποξηραμένο ψιλοκομμένο
50 γρ μέλι
100 γρ κουβερτούρα κλασσική μαύρη ΙΟΝ λιωμένη χλιαρή
50 γρ ταχίνι
100 γρ κακάο σκόνη ΙΟΝ
40 γρ κάσιους
40 γρ αμύγδαλο άσπρο χοντροαλεσμένο
40 γρ φιστίκι αιγίνης
100 γρ σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ
Θα χρειαστούμε επιπλέον: Λαμαρίνα ή ταψί, αντικολλητικό χαρτί φούρνου, λεκάνη, πολυκόφτης, κουτάλι.
Οδηγίες
1.Τοποθετούμε μέσα στον πολυκόφτη τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα. Ψήνουμε στους 180 C για 15 λεπτά τις νιφάδες βρώμης έτσι ώστε να καβουρδιστούν ελαφρώς. Τις αφήνουμε στο εξωτερικό περιβάλλον να κρυώσουν.
2.Προσθέτουμε μέσα στον πολυκόφτη το αλάτι, το άσπρο αμύγδαλο πούδρα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό τα υλικά.
3.Αφαιρούμε από τον πολυκόφτη το μίγμα και το τοποθετούμε μέσα σε μια λεκάνη.
4.Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης το ψιλοκομμένο αποξηραμένο βερίκοκο, το μέλι, το ταχίνι, την λιωμένη μαύρη κλασσική σοκολάτα και το κακάο ΙΟΝ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών.
5.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάσιους, το άσπρο αμύγδαλο (χοντροαλεσμένο), φιστίκι αιγίνης και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας ΙΟΝ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια μάζα.
6.Απλώνουμε επίπεδα με ένα κουτάλι το μίγμα από τις μπάρες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί .
7.Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
8.Κόβουμε σε τεμάχια κατά βούληση και αν θέλουμε βουτάμε σε κουβερτούρα μαύρη ΙΟΝ.
9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Μερίδες : 12
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σάλτσα σοκολάτας με ION Patisserie FONDUE Σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μπάρες με σοκολάτα και ινδοκάρυδο, από την Ντίνα Νικολάου!
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, Dulce de leche, μπανάνες και τριμμένο μπισκότο, από τον Μιχάλη Σαρ...
Μελομακάρονα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream Σοκολάτας, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
"Μπάρες με φυστικοβούτυρο και επικάλυψη σοκολάτας, της Ανδριάνας", από το workingmoms.gr!
Μπάρες σοκολάτας - καραμέλας από τις "Γλυκές Τρέλες" !
Αφήστε μια απάντηση