Crème Brûlée με πορτοκάλι και κανέλα για διαβητικούς, από τον Παθολόγο – Διαβητολόγο Dr. Lindberg-Χατζηπαναγιώτου και το Glykouli.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ψήστε και βάλτε στο ψυγείο αυτό το επιδόρπιο από το προηγούμενο βράδυ, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε εκείνη την ώρα θα είναι να καραμελώστε τη γαρνιτούρα πριν το σερβίρετε για βραδινό. Σερβίρετε με φρούτα της επιλογής σας.

Ανά μερίδα: Θερμίδες: 302, Γ.Φ. 8.8, Πρωτεΐνες 15.6 g, Υδατάνθρακες 44.1 g, Λίπος 7 g (από τα οποία κορεσμένα τα 3.2 g), Ίνες 0 g

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 2 μερίδες (μέγεθος μερίδας: 1 brûlée)
Απαιτούμενος χρόνος: 50′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 2/5

Υλικά

1 φλιτζάνι ημιάπαχο γάλα 2%
6 κ.σ. γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
1 πρέζα αλάτι χαμηλό σε νάτριο
1 (2,5 εκ.) φλούδα πορτοκαλιού
1 (2,5 εκ.) κομμάτι κανέλας
1 βανίλια
1/4 φλιτζάνι φρουκτόζη, χωρισμένη
2 μεγάλα ασπράδια αυγού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°.
2. Αναμίξτε το γάλα, το γάλα σε σκόνη και το αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεστάνετε στους 90° ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην άκρη (μη το βράσετε), ανακατεύοντας που και που. Βγάλτε το από τη φωτιά και βάλτε τη φλούδα του πορτοκαλιού και την κανέλα. Σκεπάστε το και αφήστε το να κάτσει για 10 λεπτά. Στραγγίστε το γάλα σε ένα μπολ και πετάξτε τα στέρεα. Βάλτε τη βανίλια και ανακατέψτε.
3. Βάλτε 2 κ.σ. φρουκτόζη και τα ασπράδια σε ένα μέτριο μπολ και χτυπήστε καλά με το σύρμα. Προσθέστε σταδιακά το μίγμα του γάλακτος στο μίγμα των αυγών, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα. Χωρίστε το γάλα σε 2 ρηχά πιάτα (200 γρ.). Βάλτε τα πιάτα σε ένα ταψί 30 x 20 εκ. και προσθέστε καυτό νερό μέχρι να φτάσει τα 3 εκ. Ψήστε στους 150° για 40 λεπτά ή μέχρι το κέντρο μόλις να κινείται όταν ακουμπάτε το πιάτο. Βγάλτε τα πιάτα από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
4. Απλώστε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ζάχαρης πάνω στις brûlées. Κρατώντας μία φλόγα κουζίνας περίπου 5 εκ. πάνω από κάθε κρέμα, κάψτε τη ζάχαρη κουνώντας τη φλόγα πέρα-δώθε, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει εντελώς (περίπου 1 λεπτό). Σερβίρετε μέσα σε 1 ώρα.

 

http://glykouli.gr/10724/creme-brulee-me-portokali-ke-kanela/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *