Κρεμ μπρυλέ (creme brulee), από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of Life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η υπέροχη, πλούσια, βελούδινη κρέμα βανίλιας με τα απλά υλικά και την καραμελωμένη επιφάνεια εδώ χρόνια θεωρείται το απόλυτο , φίνο επιδόρπιο μετά από ένα εκλεπτυσμένο γεύμα…Η καταγωγή της μάλλον γαλλική προβληματίζει αρκετά μιας και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την περίφημη crème anglaise της οποίας την επιφάνεια καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη κι τη βοήθεια ενός καλού φλόγιστρου…Αγγλικής ή γαλλικής προελεύσεως η συγκεκριμένη κρέμα γοητεύει με τη μαγεία της απλότητάς της αλλά και με τη φίνα γεύση της…

creme brulee1

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος

6 κρόκους αυγών

60 γρ. Ζάχαρη

3  βανίλιες

Για την επιφάνεια:

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη για κάθε μπωλ

creme brulee2creme brulee3creme brulee4creme brulee5creme brulee6creme brulee7creme brulee8creme brulee9creme brulee10creme brulee11creme brulee12creme brulee13creme brulee14creme brulee15

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το χτυπητήρι(πεταλούδα) στον κάδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο και ρυθμίζουμε για 8 λεπτά/ 80ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 2 μέχρι να δέσουν τα υλικά. Χρησιμοποιώντας σουρωτήρι, αδειάζουμε το μίγμα σε τέσσερα πυρίμαχα μπωλ 8 εκ. και τοποθετούμε τα μπωλ σε ταψί όπου έχουμε ρίξει ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι το μέσο τους.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 120ο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να δούμε ότι έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Περιμένουμε να κρυώσουν. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, και την καίμε με τη βοήθεια του φλόγιστρου μέχρι να καραμελώσει και να είναι σκληρή.

Απολαμβάνουμε αμέσως!

Καλή επιτυχία!

Σημ: Αν δεν έχουμε θερμομιξ ακολουθούμε τα κλασικά βήματα ως εξής: Ζεσταίνουμε ( ΔΕΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ)  την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Παράλληλα σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη. Με πολύ μικρή ροή ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Μεταφέρουμε όλο μαζί πλέον το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και το βάζουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας για λίγο.

Από εκεί και πέρα ακολουθούμε τα βήματα που αναφέρω στην εκτέλεση για το ψήσιμο. Καλή επιτυχία!

 

https://tasteoflife.com.gr/index.php/en/me-thermomix/2024-01-02-16-26-16/2093-creme-brulee?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *