Mousse γιαούρτι με φρέσκα ροδάκινα από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τη μους

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (90 γρ.)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια σκόνη

Για τη διακόσμηση

8 μπισκότα δημητριακών με κροκάν ρυζιού
4 ροδάκινα

Διαδικασία

Φτιάξτε τη μους. Γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα με νερό κατά το 1/3 και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη και εφαρμόστε το στο χείλος της κατσαρόλας (διαδικασία μπεν μαρί). Ανακατέψτε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι τη βανίλια και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Αδειάστε τη μαρέγκα στο μπολ και  ομογενοποιήστε το μείγμα, ανακατεύοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις, με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μοιράστε τη μους γιαουρτιού ισόποσα σε 4 μπολάκια και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μοντάρετε το γλυκό. Πλύνετε τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Κόψτε κάθε μισό στα δύο. Γαρνίρετε τα μπολάκια με τη μους με 4 κομματάκια από τις βανίλιες και 3 μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρετε.

http://www.thinkdrops.gr/2014/07/21/mousse-giaourti-me-freska-rodakina/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *