Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την πανακότα με γιαούρτι, βάζουµε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
Σε ένα µπολ βάζουµε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα. Με σύρµα τα ανακατεύουµε να οµογενοποιηθούν.
Βάζουµε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέµα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουµε στη µέση κι αφαιρέσουµε τον καρπό της) και το ξύσµα κι ανακατεύουµε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το µείγµα, χωρίς όµως να βράσει. Το αποσύρουµε από τη φωτιά.
Στραγγίζουµε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στο ζεστό µείγµα. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνουµε το µείγµα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µείγµα γιαουρτιού και κρέµας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να οµογενοποιηθεί.
Το βάζουµε σε µια µεγάλη φόρµα για ζελέ ή σε 8 ατοµικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.
Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουµε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Δροσερό γλυκό που ικανοποιεί πλήρως και τους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες. Με μέτρο όμως γιατί έχει υψηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Αν θέλετε να μειώστε την πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών προτιμήστε τις light εκδοχές της κρέμας γάλακτος και του γιαουρτιού. Αποτελεί, λόγω των γαλακτοκομικών που περιέχει πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.»
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
*Υπολογίστε στην παρασκευή τον επιπλέον χρόνο παγώματος
Αφήστε μια απάντηση