Σοκολατένια ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια σούπερ γρήγορη, εύκολη, γλυκιά, συνταγή κατάλληλη για παιδιά αλλά και μεγάλους. Σοκολατένια ζελεδάκια για κάθε ώρα και στιγμή.
ΤΕΜΑΧΙΑ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

400 ml γάλα

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

40 γρ. κόρν φλάουερ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

30 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα:

Φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη σοκολάτα γάλακτος, το κόρν φλάουερ και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει το μείγμα και να μην έχει γεύση αλευριού.
2Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις σφίξει. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύουμε εκ νέου, αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης για cupcakes και τα πατάμε καλά ώστε να απλωθεί παντού η γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ώστε να τα μεταφέρουμε καλύτερα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3Ξεφορμάρουμε μόλις είναι έτοιμα και σερβίρουμε με φιλέ αμυγδάλου.
#tsoulotip: Μπορούμε να το κάνουμε και με σοκολάτα κουβερτούρας, αλλά θα προσθέσουμε και 50 γρ. ζάχαρης.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatenia-zeledakia
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *