Υλικά (για 4-5 μπολάκια)
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
- 50 ml espresso από την αγαπημένη σας ποικιλία Caffè Volcano
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 3 αβγά
- 20 γρ. ζάχαρη
- μερικοί κόκκοι καφέ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Παρασκευή
Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, μαζί με το βούτυρο, να λιώσει σε μπεν μαρί (στερεώνουμε το σκεύος επάνω από νερό που σιγοβράζει, χωρίς να το αγγίζει), ανακατεύοντας απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (θα χρειαστούμε τους 2 κρόκους). Τα χτυπάμε με το μίξερ και όταν γίνουν αφρός προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μαρέγκα πολύ σφιχτή.
Στο χλιαρό μείγμα σοκολάτας προσθέτουμε τους δύο κρόκους, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον καφέ από την αγαπημένη σας ποικιλία Caffè Volcano και ανακατεύουμε, να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Αφού έχει σχεδόν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με την κρέμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις για να παραμείνει το μείγμα αφράτο. Γεμίζουμε τα μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ και, αν θέλουμε, μια κουταλιά σαντιγί.
Αφήστε μια απάντηση