Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές , σοκολάτα και dulce de leche, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό  για να μετατραπεί  σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :

glyko sokolata karamela1
Υλικά :
12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως
Για το σιρόπι :
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
Για την κρέμα σοκολάτας :
125 γρ. κουβερτούρα υγείας
650 ml. γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Επιπλέον για το γλυκό:
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη τύπου Garni +200 ml.  φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολατα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

 

 

glyko sokolata karamela2glyko sokolata karamela3glyko sokolata karamela4glyko sokolata karamela5glyko sokolata karamela6glyko sokolata karamela7glyko sokolata karamela8glyko sokolata karamela9glyko sokolata karamela10glyko sokolata karamela11glyko sokolata karamela12glyko sokolata karamela13glyko sokolata karamela14glyko sokolata karamela15glyko sokolata karamela16glyko sokolata karamela18
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας :
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα. Παράλληλα , σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα . Όταν βράσει το γάλα , αδειάζουμε το περιεγχόμενο του μπωλ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα . Αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα .
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγύ και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς , την  απλώνουμε στην επιφάνεια . Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Σημ. : Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα καλό είναι να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα . Καλό είναι μάλιστα να ετοιμάζουμε τρία ή τέσσερα κουτιά μαζί και να τα φυλάσσουμε στο ντουλάπι αφού διατηρούνται για αρκετό καιρό.
Τη διαδικασία παρασκευής θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ , στη συνταγή για το μπανόφι που βασίζεται σ’ αυτό το υλικό!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/glyka-psigeioy/1443-glyko-psygeioy-me-fryganies-sokolata-karamelomeno-zaharoyxo-gala-dulce-de-leche

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *