Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αγαπάτε τον χαλβά; Αν ναι, ο chef Γιώργος Τσούλης σας έχει συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη! Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς γλουτένη! Ένα γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές σας!
Μεριδες   9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   15λ
ΑΝΑΜΟΝΗ   12ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   30λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   4/5

Υλικά

1 κιλό ταχίνι, βανίλια

400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

200 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα

200 γρ. γλυκόζη

10 ml νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

 

Τα σκεύη που θα χρειαστείς
1 μεγάλο μπολ
1 κατσαρολάκι
1 ορθογώνια φόρμα
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο
  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
    917kcal
    46%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
    21.2g
    42%
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
    80.7g
    31%
  • ΣΑΚΧΑΡΑ
    46.6g
    52%
  • ΛΙΠΟΣ
    63.8g
    91%
  • ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
    8.3g
    42%
  • ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
    11.8g
    49%
  • ΑΛΑΤΙ
    0.16g
    2.667%
*Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Οι ημερήσιες τιμές σας μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Disclaimer: Όλες οι πληροφορίες και τα εργαλεία που παρουσιάζονται και γράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας.

Εκτέλεση

1
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι, τη βανίλια, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
2
Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το νερό, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η καραμέλα να φτάσει στους 120 με 125°C.
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο σιρόπι στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενσωματωθεί, ρίχνουμε σιγά-σιγά σε δόσεις και το υπόλοιπο σιρόπι στο μείγμα, ανακατεύοντας.
4
Προσθέτουμε τα 150 γρ. αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα διαμέτρου 30Χ12 εκ., τη λαδώνουμε καλά, αδειάζουμε μέσα τα υπόλοιπα 50 γρ. αμύγδαλα που περίσσεψαν, και από πάνω το μείγμα του χαλβά.
5
Απλώνουμε το χαλβά ομοιόμορφα στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 12 ώρες να στερεοποιηθεί.
6
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Giorgos Tsoulis Tip

#tsoulotip:

Προσέχουμε όταν ρίχνουμε την καραμέλα να ανακατεύουμε για να δημιουργηθούν οι ίνες. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ξηρούς καρπούς επιθυμούμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/xalvas-me-taxini?fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *