Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη ❤
Ο πιο λαχταριστός σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – υγιεινός και πανεύκολος.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Βασιλικοί χουρμάδες
200 ml Χυμός από 2 πορτοκάλια
400 ml Νερό
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ.Σιμιγδάλι χονδρό
15 ml Ελαιόλαδο
20 γρ.Κανέλα τριμμένη
1 κ.γ.Εκχύλισμα βανίλιας
Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και καρύδια για ντεκόρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις τους χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι), το χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα, και τα πολτοποιείς
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και μετά το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι και τα τσιγαρίζεις μέχρι να πάρουν χρώμα
Ρίχνεις στη συνέχεια και το μείγμα, βάζεις το νερό και ανακατεύεις μέχρι να βράσει.
Σε θήκες μικρές φορμάρεις, αφήνεις μέχρι να σφίξει και σερβίρεις με Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και καρύδια.
Η συνταγή από τη διατροφολόγο Σοφία Αλεξίου.
Καλή επιτυχία ❤
Μπορεί να είναι εικόνα αμυγδαλωτό καρύδας
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *