Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη 

Ο πιο λαχταριστός σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη – υγιεινός και πανεύκολος.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Βασιλικοί χουρμάδες
200 ml Χυμός από 2 πορτοκάλια
400 ml Νερό
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ.Σιμιγδάλι χονδρό
15 ml Ελαιόλαδο
20 γρ.Κανέλα τριμμένη
1 κ.γ.Εκχύλισμα βανίλιας
Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και καρύδια για ντεκόρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις τους χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι), το χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα, και τα πολτοποιείς
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και μετά το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι και τα τσιγαρίζεις μέχρι να πάρουν χρώμα
Ρίχνεις στη συνέχεια και το μείγμα, βάζεις το νερό και ανακατεύεις μέχρι να βράσει.
Σε θήκες μικρές φορμάρεις, αφήνεις μέχρι να σφίξει και σερβίρεις με Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη και καρύδια.
Η συνταγή από τη διατροφολόγο Σοφία Αλεξίου.
Καλή επιτυχία 













Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμος Χαλβάς με σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, από την Αργυρώ μας!
Σιμιγδαλένιος δίχρωμος χαλβάς, από την αγαπημένη 'Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Κέτο Χαλβάς με ταχίνι, βανίλια/αμύγδαλο και κακάο/φουντούκι, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το k...
Μους Χαλβά, από την Morfat!
Χαλβάς με μέλι, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση