Γρανίτες με πορτοκάλι και μπανάνα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!

ΤΕΜΑΧΙΑ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
2 μπανάνες
2 πορτοκάλια
Ξύσμα και χυμό από μισό lime
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα( προαιρετικά)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
Θερμίδες452%
Λίπος0.3g0%
Kορεσμένα0.2g1%
Πρωτείνες1.5g3%
Yδατάνθ.9.9g4%
Σάκχαρα6.5g7%
Αλάτι0g0.00%
Ινες1.4g6%
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.
2Τα μεταφέρουμε στο mutli μαζί με το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε.
3Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο ή ποτήρι.
4Παίρνουμε 12 θήκες για γρανίτες ή 12 θήκες για cupcakes, τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα.
5Μπήγουμε μέσα σε κάθε θήκη ξυλάκι για γρανίτες μέχρι τη μέση περίπου.
6Τυλίγουμε το ταψί μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν.
7Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
#tsoulotip: Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια πάνω στις γρανίτες.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Αν αγοράσατε άνοστο καρπούζι...", συμβουλές και tips από το Icookgreek.com!
Bavarois με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα από την Nestle και τις glikessintages.gr!
Γρανίτα ανανά, από τo cookbox!
Γρανίτα πεπόνι από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr!
Γρανίτα φράουλα σε ξυλάκι, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!
Εύκολη πορτοκαλόπιτα, από τον Πέτρο Μαούνατζη !










Αφήστε μια απάντηση