Παγωμένο Panettone με κρέμα και φρούτα του δάσους από τις “Συνταγές της Παρέας”!







Ένα πανεύκολο γλυκάκι που γίνεται γρήγορα και είναι πολύ εντυπωσιακό. Η συνταγή είναι απο την ιστοσελίδα του Αγγλικού σουπερμάρκετ Sainsbury’s.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 Panettone των 500 γρ. με κομματάκια σοκολάτας ή το κλασσικό
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φράουλες κλπ)
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε το panettone σε 5-6 φέτες.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα φρούτα σε ένα μπωλ.
- Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντυγί.
- Ανακατεύουμε τα φρούτα απαλά μέσα στη σαντυγί.
- Παίρνουμε μια φέτα panettone την βάζουμε σε μια πιατέλα και βάζουμε σαντυγί και μετά πάλι μια φέτα panettone μέχρι να μπει η τελευταία φέτα πάνω πάνω.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το Panettone.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες και το βγάζουμε 10 λεπτά πρωτού σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το Panettone της φωτογραφίας είναι του 1 κιλού κι οχι των 500γρ.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomeno-panettone-me-krema-kai-frouta-tou-dasous.html






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα Πανετόνε με κρέμα βανίλια , από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!
"Panettone. Μια γλυκιά ιταλιάνικη ιστορία", από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgreek.com!
Pandoro mini με ION Patisserie Cover Cream, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Πανετόνε γεμιστό με φυτική κρέμα Morfat και επικάλυψη σοκολάτας, από το sokolatomania.gr!
Stollen με cranberries και σοκολάτα , από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Panettone, "χιονισμένο βουνό" , με κρέμα από το sokolatomania.gr!
και η μανα μου τα φτιαχνει αυτα! 😀
🙂