Ντεκόρ: Να λιώσουμε και να επικαλύψουμε με ION Patisserie Cover Cream
Συστατικά
Για την ζύμη του pandoro θα χρειαστούμε
1ο στάδιο (προζύμι)
50 γρ αλεύρι σκληρό
30 ml γάλα χλιαρό
30 ml νερό χλιαρό
7 γρ μαγιά ξηρή
10 γρ ζάχαρη άχνη
20 γρ κρόκος αυγού (ή ο κρόκος από 1 τεμάχιο αυγό)
2o στάδιο
Προζύμι (από το 1ο στάδιο)
450 γρ αλεύρι σκληρό
15 ml γάλα χλιαρό
3 γρ μαγιά ξηρή
150 γρ αυγό (ή 3 τεμάχια αυγά)
125 γρ ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανιλλίνη
2 γρ αλάτι
2 τεμάχια πορτοκάλια ξύσμα
170 γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
Για το ντεκόρ θα χρειαστούμε
200 γρ ION Patisserie Cover Cream
Θα χρειαστούμε επιπλέον: Κάδος του μίξερ, γάντζο του μίξερ, σήτα, μεμβράνη, λεκάνη, λαμαρίνα ή ταψάκι φούρνου, μικρά φορμάκια (π.χ για καραμελέ).
Οδηγίες
1.Για το 1ο στάδιο (προζύμι): Τοποθετούμε με την σειρά που αναφέρονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το σκληρό αλεύρι (κοσκινισμένο), το γάλα, το νερό, την ξηρή μαγιά, την άχνη ζάχαρη, και το κρόκο του αυγού. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών (ζύμωμα για 5 λεπτά περίπου).
2.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
3.Για το 2ο στάδιο: Τοποθετούμε με την σειρά που αναφέρονται, μέσα στο κάδο του μίξερ το προζύμι (από το 1ο στάδιο), το σκληρό αλεύρι (κοσκινισμένο), το γάλα, την ξηρή μαγιά, τα αυγά, την άχνη ζάχαρη, την κάψουλα βανιλλίνη, το αλάτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ζυμώνουμε με τον γάντζο στην αργή ταχύτητα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλων των υλικών (ζύμωμα για 2 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο χλιαρό) λίγο – λίγο την κάθε φορά που ενσωματώνεται με την ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα με το γάντζο για 10 λεπτά περίπου.
4.Αφαιρούμε την ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη για περίπου 60 λεπτά (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
5.Στην συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια για 2 – 3 λεπτά περίπου, ζυγίζουμε (όταν πρόκειται για μικρά τεμάχια π.χ σε φορμάκια για καραμελέ, σε ζύμη των 50 γρ) και σχηματοποιούμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε σεμιζαρισμένες φόρμες (με βούτυρο και αλεύρι) και σκεπάζουμε με μια ελαφρώς νοτισμένη πετσέτα την επιφάνειά τους για να μην στεγνώσουν.
6.Μόλις διπλασιαστούν σε όγκο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 20 – 25 λεπτά (αναλόγως με το μέγεθος).
7.Με την έξοδο από τον φούρνο ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
8.Για το ντεκόρ: Επικαλύπτουμε με ION Patisserie Cover Cream στην επιφάνεια. Για να ρευστοποιήσουμε το cover cream της ΙΟΝ αφαιρούμε το καπάκι από την συσκευασία και τοποθετούμε το δοχείο της συσκευασίας όπως είναι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρυθμίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων στα 450 watt για 1 – 2 λεπτά. Αναδεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο για να επικαλύψουμε.
9.Σερβίρουμε σε σκεύος ή πιατέλα της αρεσκείας μας.
Μερίδες : 15-20
Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση