Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Ένα από τα πιο δημοφιλή μπισκότα της Μεγάλης Βρετανίας, το shortbread, που κατάγεται από τη Σκωτία, έχει υπέροχη βουτυράτη γεύση και θριφτή υφή. Παραδοσιακά, τα shortbread κόβονται σε σχήμα «petticoat tails», που είναι εμπνευσμένο από τα κρινολίνα (petticoats) των κυριών: σχηματίζεται, δηλαδή, με τη ζύμη, ένας μεγάλος κύκλος που κόβεται σε τρίγωνα. Εμείς βουτήξαμε τον ποδόγυρο των «κρινολίνων» μας σε λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα στολίσαμε με αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα!
Συστατικά
- 175 γρ βούτυρο ανάλατο
- 90 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 70 γρ ρυζάλευρο
- ¼ κτγ αλάτι
- Ροδόνερο (όσο θέλουμε)
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το ρυζάλευρο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στο μίξερ σταδιακά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέτουμε όσο ροδόνερο θέλουμε και χτυπάμε για 4-5’’ ώστε να ενσωματωθεί.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη.
- Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με ένα πιάτο, κόβουμε έναν κύκλο. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερους κύκλους ή να χρησιμοποιήσουμε όποιο κουπ-πατ μας αρέσει για να κόψουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
- Μεταφέρουμε τον κύκλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 10-12’. Το μπισκότο πρέπει να έχει ροδίσει ελάχιστα στις άκρες αλλά να παραμένει αρκετά λευκό, και να ξεκολλάει από το ταψί.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, και αμέσως, ενώ είναι ακόμα μαλακό το μπισκότο, κόβουμε με προσοχή σε τρίγωνα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει, βουτάμε την άκρη τους στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Στολίζουμε με τα ροδοπέταλα.
- Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, και τα φυλάμε ως και για 1 βδομάδα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/mpiskotashortbread-meleuki-sokolatakairodonero/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ions...
Μους Σοκολάτας με 1 Υλικό (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Μπισκότα σοκολάτας με κάσιους, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the Tastes"!
Black Forest με ΙΟΝ Dark κλασική, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr! |
Αφήστε μια απάντηση