Μπισκότα shortbread με λευκή σοκολάτα και ροδόνερο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Ένα από τα πιο δημοφιλή μπισκότα της Μεγάλης Βρετανίας, το shortbread, που κατάγεται από τη Σκωτία, έχει υπέροχη βουτυράτη γεύση και θριφτή υφή. Παραδοσιακά, τα shortbread κόβονται σε σχήμα «petticoat tails», που είναι εμπνευσμένο από τα κρινολίνα (petticoats) των κυριών: σχηματίζεται, δηλαδή, με τη ζύμη, ένας μεγάλος κύκλος που κόβεται σε τρίγωνα. Εμείς βουτήξαμε τον ποδόγυρο των «κρινολίνων» μας σε λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα στολίσαμε με αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα!
Συστατικά
- 175 γρ βούτυρο ανάλατο
- 90 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 200 γρ αλεύρι μαλακό
- 70 γρ ρυζάλευρο
- ¼ κτγ αλάτι
- Ροδόνερο (όσο θέλουμε)
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ
- αποξηραμένα βρώσιμα ροδοπέταλα
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Σε ένα μπολ, ζυγίζουμε το αλεύρι, το ρυζάλευρο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ στο μίξερ σταδιακά, και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Προσθέτουμε όσο ροδόνερο θέλουμε και χτυπάμε για 4-5’’ ώστε να ενσωματωθεί.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη.
- Με ένα στρογγυλό τσέρκι ή με ένα πιάτο, κόβουμε έναν κύκλο. Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερους κύκλους ή να χρησιμοποιήσουμε όποιο κουπ-πατ μας αρέσει για να κόψουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπισκότα στο σχήμα που θέλουμε.
- Μεταφέρουμε τον κύκλο σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 10-12’. Το μπισκότο πρέπει να έχει ροδίσει ελάχιστα στις άκρες αλλά να παραμένει αρκετά λευκό, και να ξεκολλάει από το ταψί.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, και αμέσως, ενώ είναι ακόμα μαλακό το μπισκότο, κόβουμε με προσοχή σε τρίγωνα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει, βουτάμε την άκρη τους στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Στολίζουμε με τα ροδοπέταλα.
- Όταν η σοκολάτα στερεοποιηθεί, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα στις στρώσεις, και τα φυλάμε ως και για 1 βδομάδα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/mpiskotashortbread-meleuki-sokolatakairodonero/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γιαουρτογλυκό με 2 Υλικά (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Σοκολατένια μπισκότα με πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου με cranberries και λευκή σοκολάτα, από την Σόφη Τσιώπου!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Fudge με ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική, μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ions...
Γλυκιά Πίτσα Light, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση