Παγωτό κεράσι, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 300 γρ. φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση
- 500ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 από σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
- 250ml φρέσκο γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμειγνύετε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λικέρ αμυγδάλου. Ρίχνετε και τα κεράσια.
- Μεταφέρετε το μείγμα είτε σε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθείτε τις οδηγίες παγώματος της συσκευής σας, είτε σε δοχείο, οπότε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει 5-8 ώρες, χτυπώντας το τουλάχιστον άλλη μία φορά ενδιάμεσα ώστε να μη σας κάνει κρυστάλλους.
Συμβουλή
Μπορείτε να παραλείψετε το λικέρ, αν σκοπεύετε να το σερβίρετε σε παιδάκια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σπιτικά χωνάκια παγωτού, από τον 'Ακη Πετρετζίκη!
Παγωτό φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!
"Το λάθος που κάνεις με το παγωτό και θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο", από την Βίκυ Χριστοπούλου κα...
Εύκολο παγωτό με μπισκότα oreo, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!
Υπέροχο, πανεύκολο παγωτό nocciola (με φουντούκια) χωρίς παγωτομηχανή, από το sokolatomania.gr!
Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση