Παγωτό φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας ετοιμάζει ελληνικό, δροσερό, παγωτό με φιστίκια Αιγίνης. Παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση παγωτού, που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι, με άρωμα Ελλάδας. Το νέο καλοκαιρινό must try.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 15Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

400 ml ζαχαρούχο γάλα

350 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το πασπάλισμα:

Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε στο μούλτι 250 γρ. από τα φιστίκια και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
2Τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη για το παγωτό.
3Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια ελαφριά σαντιγί.
4Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο, αδειάζουμε μέσα το φιστίκι που θρυμματίσαμε και ανακατεύουμε εκ νέου.
5Ρίχνουμε μέσα και το φιστίκι που ψιλοκόψαμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα φιστίκια, και βάζουμε στη κατάψυξη για 4 ώρες.
6Σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα φιστίκια.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/pagoto-fistiki

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *