Παγωτό κεράσι πανεύκολο, από το sintayes.gr!
Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο παγωτό κεράσι, με υπέροχη υφή και εξαιρετική γεύση. Μια πολλή εύκολη για αρχάριους και γρήγορη έτοιμη σε 10 λ για τη κατάψυξη, συνταγή (από εδώ) που δεν απαιτείται παγωτομηχανή, για ένα παγωτό που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!
Μερίδες: 12
Χρόνος: 10 λ + 8 ώρες αναμονή κατάψυξης
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά, καλά παγωμένη στο ψυγείο
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο χέρι, σε μικρά κομματάκια) μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
- 1 κονσέρβα (430 γρ.) γέμιση τάρτας κεράσι ( θα χρειαστείτε 1 φλ. τσαγιού)
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ, ή σε ένα μπολ, τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα, για 2-3 λ ή μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Αφήνετε το μίξερ.
- Ρίχνετε μέσα στη σαντιγί το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε, με μια σπάτουλα ή μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις (για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο) μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε το 1 φλ. ψιλοκομμένα μπισκότα και συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Παίρνετε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα του κέικ 25,5×13 εκ. περίπου και τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Αδειάζετε το μισό μείγμα παγωτού στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνετε το 1/2 φλ. κεράσια γέμισης τάρτας και τα στροβιλίζετε με ένα μαχαίρι βουτύρου σε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα παγωτού, το ισιώνετε και από πάνω ρίχνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. κεράσια και τα στροβιλίζετε και αυτά ελαφρώς σε όλη την επιφάνεια.
- Το βάζετε στη κατάψυξη για 1 βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το σερβίρετε. Μετά από 4 ώρες παγώματος το σκεπάζετε με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει περιμετρικά και συνεχίζετε το πάγωμα για τις 4 επιπλέον ώρες.
Σημείωση: Κονσέρβα “Γέμιση τάρτας κεράσι” θα βρείτε στα μεγάλα ΣΜ. Τη βρήκα στον “ΑΒ” με τιμή 2,26 ευρώ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με αμύγδαλα και λεμόνι, από το omorfizoi.gr!
Exotic ice cream. Εξωτικό παγωτό από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από το ionsweets.gr!
Πανεύκολο, γρήγορο, βελούδινο παγωτό καραμέλα μόνο ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από το sokolatomania.gr!
Πανεύκολο παγωτό ferrero rocher με 4 υλικά(Video), από τους Μιχάλη και Χάρη Καρελάνη και το foodahol...
Παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
This cheesy ice cream recipe is tasty. We should try this once in a while.
🙂