Παγωτό σάντουιτς χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Φανταστικά, τραγανά και πεντανόστιμα! Τα αγαπημένα παγωτά για μικρούς και μεγάλους… χωρίς ίχνος ζάχαρης!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

  • 40 μπισκότα dijestive χωρίς ζάχαρη (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

  • 8 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη

  • 4 κουτ.σ. κρυσταλλικό γλυκαντικό για ζαχαροπλαστική (αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη)

  • 100 ml νερό ζεστό

  • 1 φακελάκι βανιλέτα

Για παγωτό με γεύση σοκολάτας—> προσθέτουμε στο βασικό μείγμα 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη μαζί με 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση:

  • Αλέθουμε στο μπλέντερ τους κόκκους γάλακτος να γίνουν εντελώς σκόνη και το μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το γλυκαντικό και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με αυγοδάρτη να γίνει σαν πηχτή κρέμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ιδανικά το φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα.

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα ως ότου αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε λίγο λίγο το κρύο μείγμα γάλακτος και τέλος τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές και μοιάζει με σαντιγί. Εάν θέλουμε σοκολατένια γεύση παγωτού προσθέτουμε την πραλίνα και το κακάο να ενωθεί, εναλλακτικά χωρίζουμε το βασικό λευκό μείγμα σε 2 μέρη και στο ένα από τα 2 προσθέτουμε 1 κουταλιά πραλίνας και 1 κουταλιά κακάο. Έτσι με τη μία έχουμε 2 γεύσεις παγωτού!

  • Βάζουμε το μπολ με το μείγμα παγωτού στο ψυγείο για 1 ώρα κι έπειτα μεταφέρουμε μέσα σε σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη και μακρύ στόμιο. Παίρνουμε ένα ένα μπισκότο και βάζουμε αρκετή γέμιση στο κέντρο μόνο και όχι περιμετρικά. Κολλάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε σάντουιτς και πιέζουμε ελαφρώς για να κατανεμηθεί σωστά η γέμιση παγωτού σε όλο το μπισκότο χωρίς να ξεχειλίζει (εάν δεν έχουμε το συγκεκριμένο εξάρτημα-μύτη τότε βάζουμε απλά το μείγμα σε σακούλα, κόβουμε την άκρη της σακούλας κάνοντας μια μικρή οπή και γεμίζουμε τα μισκότα).

  • Στρώνουμε  τάπερ με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα γεμισμένα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Δεν βάζουμε από πάνω δεύτερη στρώση γεμισμένων μπισκότων γιατί με το βάρος τους μπορεί να χαλάσει η κάτω στρώση. Κλείνουμε με τα καπάκια και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Αφού παγώσουν τα κρατάμε καλά φυλαγμένα σε μεγάλο δοχείο και σκεπασμένα με το καπάκι για να μείνουν τα μπισκότα τραγανά!

Σημ. Η συνταγή για το μείγμα γάλακτος-γλυκαντικού βασίζεται σ’ αυτή για χειροποίητο ζαχαρούχο γάλα για διαβητικούς της κ. Μαρίας Κούρτη μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησα κρυσταλλικό γλυκαντικό και όχι σε υγρή μορφή οπότε και προσάρμοσα γενικά και τις υπόλοιπες αναλογίες υλικών (η βασική συνταγή βρίσκεται ΕΔΩ). Επίσης νόστιμη ιδέα για γέμιση χωρίς ζάχαρη είναι το καταπληκτικό παγωτό μου με γεύση μπανάνας που βρίσκεται ΕΔΩ.
Τέλος μπορούμε να βουτήξουμε τη μισή πλευρά τα παγωτά αφού παγώσουν καλά μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη όπως επίσης να χρησιμοποιηθούν άλλου τύπου μπισκότων χωρίς ζάχαρη!!!!

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/06/sanwich.html?fb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *