Παγωτό Σοκολάτα Χωρίς Ζαχαρούχο (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 100 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 500 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 150 γρ. ζάχαρη

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://youtu.be/pI7EbMgw8is

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το γάλα με το κακάο και την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.

Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά ζέσταμα.
Όταν το μείγμα μας θα είναι έτοιμο, θα έχει σφίξει ελαφρώς και θα έχει σκουρύνει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αμέσως μετά, κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομματάκια.
Στη συνέχεια, στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια σαντιγί.
Έπειτα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ την σαντιγί μας, μαζί με το μείγμα του κακάο που έχει κρυώσει και αδειάζουμε μέσα και τα κομματάκια της κουβερτούρας.
Αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και κλείνουμε με μεμβράνη που εφάπτεται.
Τέλος, τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/pagoto-sokolata-choris-zacharoucho/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *