Παγωτό Μόκα με σιρόπι σοκολάτας και Morfat Creamy, από την Morfat!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ενα παγωτό ασύγκριτα λαχταριστό!
Υλικά:
Για 12 μερίδες
1 Morfat Creamy (250γρ)
1 ζαχαρούχο γάλα 400γρ
1 εβαπορέ γάλα 400γρ
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (6γρ)
4 κ.σ. Bailleys (34γρ)
4-5 κ.σ. Σιρόπι σοκολάτας (100γρ)
200γρ φουντούκι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε το Bailleys σε ένα ποτηράκι και διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ.
Χτυπάτε το Morfat Creamy για 10 ́, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και τον διαλυμένο καφέ με Bailleys και συνεχίζετε να χτυπάτε για άλλα 10 ́.
Το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 30 ́.
Το βγάζετε από την κατάψυξη και χτυπάτε για 10 ́ ακόμα.
Παίρνετε 2 μακρόστενες φόρμες του κεικ, του 1/2 κιλού και τις στρώνετε εσωτερικά με μεμβράνη.
Ξεκινάτε βάζοντας μια στρώση παγωτού φροντίζοντας να καλύπτετε και τα τοιχώματα της φόρμας ώστε να σχηματιστεί ένα κενό στο κέντρο.
Στο κενό αυτό προσθέτετε το σιρόπι σοκολάτας και βάζετε από πάνω το υπόλοιπο παγωτό.
Το αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Όταν παγώσει, το βγάζετε από την κατάψυξη, αναποδογυρίζετε τις 2 φόρμες και ξεκολλάτε προσεκτικά τις μεμβράνες.
Σερβίρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με φουντούκι σπασμένο που έχετε προηγουμένως καβουρδίσει στον φούρνο για 10 ́ στους 160°C.
Προσοχή όταν γαρνίρετε το παγωτό να έχει  κρυώσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *