1. Κόβουμε σε χαρτόνι ορθογώνιο λίγο μικρότερο από την φόρμα.
  2. Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ή σιλικόνη και απλώνουμε λιωμένη σοκολάτα (κάνουμε 5 φύλλα).
  3. Ξεφορμάρουμε και αφήνομε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσουν.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  5. Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες.
  6. Σε φόρμα 30×20 κάνουμε μία στρώση από παγωτό και βάζουμε ένα φύλλο σοκολάτας.
  7. Περιμετρικά κάνουμε ροζέτες με παγωτό και απλώνουμε όσο γλυκό βύσσινο μας αρέσει.
  8. Σκεπάζουμε με παγωτό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που το παγωτό να τελειώσει.
  9. Προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι παγωτό.
  10. Διατηρούμε στην κατάψυξη και προαιρετικά πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.