Τούρτα παγωτό Αρμενοβίλ- Armenovil: Ice Cream Cake Recipe (no bake) by Gabriel Nikolaidis !







Δοκίμασα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου ταξιδιού στη Χαλκιδική. Η βελούδινη υφή και το παιχνιδιάρικο όνομα του: “Αρμενοβίλ” με ενθουσίασαν! Επιστρέφοντας στο σπίτι είχα κρύψει στη βαλίτσα μου τη συνταγή! Και ιδού:
I tried this dessert for the first time during my last visit to Chalkidiki. I was excited by the velvetytexture and it’s playful name: “Armenovil”! Coming back home I had the recipe hidden in my suitcase! So here we go:
Υλικά
- 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)
Για τα αµύγδαλα κροκάν:
- 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
- 150 γραμμ. ζάχαρη
Για σπιτικούς µπεζέδες:
- 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
- Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
- Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
- Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
- Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
- Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
- Αδειάζουµε το µείγµα.
- Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
- Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
- Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε
Για τα αµύγδαλα κροκάν:
- Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
- Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
- Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
- Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.
Για τους µπεζέδες:
- Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
- Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
- Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
- Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
- Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
- Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- 1 can whipped cream
- 1 can condensed milk
- 1 teaspoon vanilla extract
- 500 ml cream fresh
- 150 grams. chocolate couverture
- 15 meringues (you may find meringues ready in pastry stores or you can make them yourself )
For the almond croquet
- 150 grams almonds
- 150 grams sugar
For homemade meringues:
- 3 egg whites at room temperature
- 100 grams granulated sugar
- 100 grams castor sugar
Directions
- Put the vegetable whipped cream in the mixer and beat for 5-6 minutes at full speed.
- Add the condensed milk and vanilla and continue beating for 3-4 minutes.
- Finally add the cream and stir gently with a spatula to mix.
- Add the grated chocolate, almond croquet and meringues broken into pieces.
- Keep some almond croquet for food styling.
- Stir the mixture well using a spatula.
- Use a round 22 cm form . Coat the form with a membrane.
- Pour in the mixture.
- Let it overnight in the freezer .
- Remove the cake from the form, flip the armenovil in a cake pan and garnish with the almond croquet left.
For the almond croquet
- Put the sugar in a pan and let it melt over low heat.
- Add the almonds and stir thoroughly.
- Pour on parchment paper and let cool completely for 10 minutes.
- Work it in the blender. During summer I let it in the freezer for 30 minutes and then work it in the blender .
For the meringues
- Beat the egg whites in the mixer to form soft peaks.
- Add granulated sugar and continue beating.
- Finally, stir in gently the caster sugar using a spatula. Spread on parchment paper sheets.
- Bake in preheated oven at 100°C for about 1 hour to 1 hour and 15 minutes. They must tear away from the parchment paper and be crispy in the outside.
- Let them cool thoroughly.
Serve with Love
http://coolartisan.net/2014/05/27/armenovil-ice-cream-cake-recipe-no-bake/











Αφήστε μια απάντηση