Τούρτα παγωτό Αρμενοβίλ- Armenovil: Ice Cream Cake Recipe (no bake) by Gabriel Nikolaidis !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δοκίμασα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου ταξιδιού στη Χαλκιδική. Η βελούδινη υφή και το παιχνιδιάρικο όνομα του: “Αρμενοβίλ” με ενθουσίασαν! Επιστρέφοντας στο σπίτι είχα κρύψει στη βαλίτσα μου τη συνταγή! Και ιδού:

I tried this dessert for the first time during my last visit to Chalkidiki. I was excited by the velvetytexture and it’s playful name: “Armenovil”Coming back home I had the recipe hidden in my suitcase! So here we go:

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

    Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες:

  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

αρμενοβίλ, ice cream cake, no bake, recipe, συνταγή, Θεσσαλονικιώτικο Αρμενοβίλ, semifredo, cool artisan, Γαβριήλ Ν ικολαίδης 2

Εκτέλεση

  • Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ  και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
  • Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
  • Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
  • Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
  • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
  • Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
  • Αδειάζουµε το µείγµα.
  • Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
  • Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
  • Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε

Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
  • Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
  • Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
  • Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.

 
Για τους µπεζέδες:

  • Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
  • Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
  • Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
  • Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
  • Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
  • Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

αρμενοβίλ, ice cream cake, no bake, recipe, συνταγή, Θεσσαλονικιώτικο Αρμενοβίλ, semifredo, cool artisan, Γαβριήλ Ν ικολαίδης 3

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 Ingredients

  • 1 can whipped cream
  • 1 can condensed milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 500 ml cream fresh
  • 150 grams. chocolate couverture
  • 15 meringues (you may find meringues ready in pastry stores or you can make them yourself )

For the almond croquet

  • 150 grams almonds
  • 150 grams sugar

For homemade meringues:

  • 3 egg whites at room temperature
  • 100 grams granulated sugar
  • 100 grams castor sugar

Directions

  • Put the vegetable whipped cream in the mixer and beat for 5-6 minutes at full speed.
  • Add the condensed milk and vanilla and continue beating for 3-4 minutes.
  • Finally add the cream and stir gently with a spatula to mix.
  • Add the grated chocolate, almond croquet and meringues broken into pieces.
  • Keep some almond croquet for food styling.
  • Stir the mixture well using a spatula.
  • Use a round 22 cm form . Coat the form with a membrane.
  • Pour in the mixture.
  • Let it overnight in the freezer .
  • Remove the cake from the form, flip the armenovil in a cake pan and garnish with the almond croquet left.

For the almond croquet

  • Put the sugar in a pan and let it melt over low heat.
  • Add the almonds and stir thoroughly.
  • Pour on parchment paper and let cool completely for 10 minutes.
  • Work it in the blender. During summer I let it in the freezer for 30 minutes and then work it in the blender .

For the meringues

  • Beat the egg whites in the mixer to form soft peaks.
  • Add granulated sugar and continue beating.
  • Finally, stir in gently the caster sugar using a spatula. Spread on parchment paper sheets.
  • Bake in preheated oven at 100°C for about 1 hour to 1 hour and 15 minutes. They must tear away from the parchment paper and be crispy in the outside.
  • Let them cool thoroughly.

Serve with Love

http://coolartisan.net/2014/05/27/armenovil-ice-cream-cake-recipe-no-bake/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *