Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και γλάσο, από το Nutricenter by Valia Grigoriou!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Για 8 μερίδες
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χουρμάδες
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ σόδα μαγειρική
1 φλ. νερό
1 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
3 κ.σ. ξίδι
6 κ.σ. κακάο
ελάχιστο αλάτι
Γλάσο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ. νερό ζεστό
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ, σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται, εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και από πάνω ρίχνουμε το ξύσμα.
Καλή απόλαυση!
☎️ 21 0725 5844
📍 Λεωφ. Βασ. Σοφίας 12, Κολωνάκι – Αθήνα
📍 Δημητρίου Πολιορκητού 63, Θρακομακεδόνες
Μπορεί να είναι εικόνα σιφόν κέικ και κείμενο που λέει "Valia GRIGORIOU YOUR NUTRITIONAL PARTNER ΣΥΝΤΑΓΗ Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με με πορτοκάλι και γλάσο"
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *