Γρανίτα Mojito από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Έχετε ποτέ φανταστεί τα υλικά του διάσημου και αγαπητού κοκτέιλ mojito να μετατρέπονται σε δροσερή γρανίτα;

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:15€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

 

 

Για τη συνταγή

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 1/2 φλιτζάνι ρούμι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λάιμ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 – 4 φυλλαράκια δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 4 φέτες λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τα φύλλα δυόσμου και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λάιμ, το ρούμι, το σιρόπι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ρηχό και πλατύ μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες να παγώσει. Κάθε μία ώρα βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και με ένα πιρούνι ξύνετε την γρανίτα να γίνει μικρά κρυσταλλάκια.
3. Σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια για κοκτέιλ γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου και φέτες λάιμ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να παραλείψετε το ρούμι και να φτιάξετε μια γρανίτα virgin mojito.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/pagota-granites/recipe/831-mojito

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *