Λικέρ αρμπαρόριζα, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ότι βαθμό κι αν είχατε στη χημεία το πείραμα της ένωσης της αρμπαρόριζας με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά θα πετύχει σίγουρα και θα δώσει υπέροχο αποτέλεσμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ 20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ   30 μέρες
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ   30 μέρες  15 λεπτά 

Υλικά

  • 750 ml κόκκινο Caramelo του Τσάνταλη ή ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 100 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 3 – 4 τεμ. ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 2 τεμ, ξυλάκια κανέλας

 

 

 

Λικέρ αρμπαρόριζα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες

  • Πλένουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε πολύ καλά.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κόκκινο κρασί μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας κατά διαστήματα το μείγμα χωρίς να φτάσει στο σημείο του βρασμού.
  • Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα αρμπαρόριζας, τα γαρύφαλλα και τα ξυλάκια κανέλλας κα αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Τοποθετούμε το κρασί μαζί με τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι με καπάκι και το διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ή σε ένα ντουλάπι για ένα μήνα και το κουνάμε κατά διαστήματα.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το λικέρ το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι με καπάκι.
  • Σερβίρεται σε ποτήρια του λικέρ και πίνεται ευχάριστα και δροσερό.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *