Λικέρ καφέ, από το Icookgreek.com!
Υλικά
- 200 γρ. καφές φρεσκοαλεσμένος και χοντροκομμένος (δυνατός χωρίς επιπρόσθετα αρώματα και επιπλέον γεύσεις, για εσπρέσο π.χ.)
- 1 μπουκάλι βότκα (περίπου 700 ml)
- 600 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- μια δόση βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνετε τον καφέ μέσα στη βότκα και τα αφήνετε σε ένα κλειστό βάζο για 10-15 ημέρες.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό (και τη βανίλια, αν βάλετε) για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα το αναμειγνύετε με το διάλυμα βότκας-καφέ. Το αφήνετε για 7 μέρες ακόμα.
- Σουρώνετε το μείγμα και το βάζετε σε όμορφο μπουκάλι. Το λικεράκι είναι έτοιμο.
Συμβουλή
Το λικέρ του καφέ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική (και βέβαια σε όσες συνταγές απαιτούν Kahlua).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λικέρ Βερίκοκο, από τη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Mojito φράουλα από το Cookbox !
Cocktail Mojito με ρούμι από καρύδα ( coconut rum), από το mysoda.gr!
Κοκτέιλ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, BSc, κα...
Τα ωραία λικέρ από κουκούτσια φρούτων, από την Χριστίνα Τσαμουρά και το icookgreek.com!
Μαργαρίτα καρπούζι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση