Αφράτο κέικ χωρίς βούτυρο με άρωμα πορτοκαλιού, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζάνι (100 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι (200 γρ) ζάχαρη
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα και λίγη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

     

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης στο μίξερ μέχρι να αποκτήσετε ένα παχύρρευστο ανοιχτόχρωμο μείγμα (4′-5′). Προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και χτυπάτε το μείγμα για λίγο ακόμη ώστε να αναμειχθούν. Προσθέτετε σε δυο τρεις δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
  2. Χτυπάτε χωριστά στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα μαρέγκα (δε χρειάζεται να είναι σφιχτή). Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζεται το χτύπημα μέχρι να αφομοιωθεί καλά. Προσθέτετε στο μείγμα με το αλεύρι τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
  3. Ρίχνετε  το μείγμα για παντεσπάνι σε στρογγυλή φόρμα με σούστα διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 25΄ περίπου. Βγάζετε το παντεσπάνι από τη φόρμα (ανοίγοντας τη σούστα αφού κρυώσει), πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε συνοδεύοντας αν θέλετε με ζουμερά φρούτα εποχής και σαντιγί.

 

 

https://tinyurl.com/yxbjj35v


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *