Κέικ πορτοκαλιού με raspberries από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα αφράτο, πεντανόστιμο, αναποδογυριστό κέικ με εορταστικά, ζουμερά βατόμουρα (raspberries). Το σερβίρετε με σαντιγί και το απολαμβάνετε.

Υλικά συνταγής

 

  • 175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα της φόρμας
  • 155 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 100 γρ. θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα 
  • 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 300 γρ. κατεψυγμένα raspberries [βατόμουρα]
  • 3 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • σαντιγί για συνοδευτικό [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα του κέικ (με τη τρύπα στη μέση) με διάμετρο 24 εκ. Τοποθετείτε στη βάση της γύρω γύρω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. 
  2. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη αυγού.
  3. Μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά, τα 2 ειδών αλευριού, τη θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα και το χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  4. Τοποθετείτε τα μισά σμέουρα περιμετρικά στη βάση της φόρμας πάνω από το χαρτί ψησίματος και από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα κέικ. Επαναλαβάνετε τη διαδικασία με τα άλλα μισά σμέουρα και τέλος με το υπόλοιπο μείγμα κέικ. Χτυπάτε τη φόρμα απαλά στο πάγκο εργασίας σας μέχρι να γίνει ομαλή η επιφάνεια. 
  5. Ψήνετε το κέικ για 50-55 λ ή μέχρι τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι από σουβλάκι βγει καθαρό και στεγνό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοτάς το σε πιατέλα σερβιρίσματος. 
  6. Το πασπαλίζετε με τη καστανή ζάχαρη και το σερβίρετε [προαιρετικά] με σαντιγί.

https://www.sintayes.gr/syntages/21746/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *