Cheesecake New York με γιαούρτι, από τον Δημήτρη Τσολάκη και τα Μητσομαγειρέματα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: 20 κομμάτια
  • Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Συνταγή για Cheesecake New York με γιαούρτι.

 

  • Υλικά συνταγής
  • 250γρ. μπισκότα
  • 600γρ. κρέμα τυρί
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5%)
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 αυγά
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες

 

 

Δείτε το video:

https://youtu.be/N8BpITSwLsA

 

Αρχικά θα φτιάξουμε τη βάση του Cheesecake. Θα χρειαστούμε μπισκότα, βούτυρο και ένα λεμόνι. Σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε τα 250γρ. μπισκότα και τα απλώνουμε στο ταψί – τσέρκι. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε 150γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε στα αλεσμένα μπισκότα. Βάζουμε και το μισό ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Θα φτιάξουμε μια βάση σαν «φωλιά». Με ένα μικρό ποτήρι πιέζουμε το μείγμα στον πάτο του ταψιού και με κυκλικές κινήσεις φτιάχνουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να πήξει η βάση.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μεγάλο μπολ, θα ανακατέψουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Το κρέμα τυρί, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου στη φόρμα.

Ψήνουμε το cheesecake στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 190 με 200 βαθμούς, μέχρι να πάρει  η επιφάνειά του ένα χρώμα καφέ – χρυσό.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 3 με 4 ώρες.

Σερβίρετέ το σκέτο ή με κάποια μαρμελάδα!!!

Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

https://www.mitsomageiremata.gr/menu-sintagon/krema-santigi/cheesecake-new-york-yogurt?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *