Κέικ κολοκύθας, από την Αργυρώ μας!
Φανταστικό κεικ κολοκύθας, όπως το φτιάχνουν στην Αμερική! Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, γιατί η κίτρινη κολοκύθα του δίνει υπέροχη γλυκιά γεύση, χρώμα και υφή μοναδική. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο, ή να το κάνετε πιο εντυπωσιακό γαρνίροντας το με λευκό γλάσο!
Προετοιμασία: 0:30′ Μαγείρεμα: 0:50′
Εύκολη
Μερίδες: 12
Εκτέλεση
Κέικ κολοκύθας
Για το κέικ κολοκύθας με πλούσιο άρωμα και τέλειο χρώμα από την κίτρινη κολοκύθα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ψητή κολοκύθα που θα πολτοποιήσετε σε πουρέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το κέικ με κίτρινη κολοκύθα τριμμένη από την Αργυρω, που θα τη σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να πιει όλα τα υγρά της. Στη συνέχεια, για το κέικ με ηλιέλαιο ξεκινάμε με το μείγμα για κέικ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το μίγμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με συρμα.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με συρμα η μίξερ χειρός.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα ή με σπάτουλα να ενωθούν σε ένα παχύ μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα ιδανικά σε ένα λαδωμένο ταψι 23×33 εκ.
Για το ψήσιμο του κέικ κολοκύθας
- Θα ψήσουμε το κέικ με ηλιέλαιο στους 170 °C, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 160 °C στον αέρα στη μεσαία σχαρα.
- Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για περίπου 50΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ελέγξουμε το κέντρο της ότι στέγνωσε σωστά.
- Αν ψήσετε στον αέρα θέλει λιγότερο χρόνο κατά 10΄ περίπου.
- Δεν θα βγάλετε το κέικ από το φούρνο αν δεν ελέγξετε το κέντρο του.
- Θα βυθίσετε τη λάμα από ένα μαχαίρι στο κέντρο του κι αν βγει στεγνό από ζύμη τότε είναι έτοιμο.
- Αν αρχίσει γρήγορα να παίρνει χρώμα στις άκρες το κέικ κολοκύθας, πρέπει να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμό του.
- Διαβάστε εδώ το μυστικο για να ψήνετε σωστά τα κέικ.
Για το σερβίρισμα
- Το σερβίρουμε σκέτο ή με γλάσο από τυρι κρέμα.
Το μυστικό για το κέικ με κολοκύθα από την Αργυρώ
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες στο τέλος λίγο πριν βάλετε το κέικ κολοκυθας στη φορμα.
- Αν θέλετε να το βάλετε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, τότε προτιμήστε μια φόρμα με τρύπα στη μέση με διάμετρο 25 εκ.
- Βγαίνουν 24 κομμάτια και τα ψήνουμε γύρω στα 18΄.
- Το κέικ κολοκύθας μπορείτε να το διατηρήσετε καλά σκεπασμένο στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.
https://www.argiro.gr/recipe/keik-kolokythas/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Διατροφικοί θησαυροί σε ένα φλιτζάνι κολοκύθα, από το icookgreek.com!
Τούρτα κολοκύθας από τον Ακη και το "akispetretzikis.com"!
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή, από την Ντίνα Νικολάου!
Κέικ κολοκύθας, από την αγαπημένη Mamatsita και το mamatsita.com!
«Κέικ» κολοκύθας, χωρίς φούρνο, με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού, από την Βίκυ και το Vegan in Athen...
Γλυκιά κολοκυθόπιτα της "L" από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με τη L"!
Αφήστε μια απάντηση