Cheesecake με σοκολάτα πραλίνα, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cheesecake με σοκολάτα πραλίνα! Το πιο τέλειο cheesecake  θα το βρεις σε αυτή την συνταγή! Τραγανά μπισκότα, λαχταριστή σοκολάτα για την πιο εύκολη συνταγή για cheesecake!

Συστατικά για το Cheesecake με πραλίνα

Cheesecake η Βάση:

  • 250 γρ μπισκότα
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο

Cheesecake η λαχταριστή γέμιση:

  • 500 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • Λίγο αλάτι

Το Γκαναζ:

  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ σοκολάτα
  • 20 γρ βούτυρο
  • 1 κτσ μέλι

Το γαρνίρισμα:

  • Φραγκοστάφυλα
  • Καρύδια
  • Τριμμένα μπισκότα

Η συνταγή για το πιο τέλειο Cheesecake με σοκολάτα

Για την βάση:

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκατοστών και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να παγώσει το βούτυρο.

Η γέμιση για το αυθεντικό Cheesecake:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί,
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιουμε στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Για το γκαναζ:

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από την φωτιά.
  2. Προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση του Cheesecake:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Βάζουμε το μίγμα με την γέμιση πάνω στη βάση με το μπισκότο και στη συνέχεια βάζουμε το γκαναζ και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει.
  2. Σερβίρουμε προαιρετικά με σπασμένο φουντούκι.

Cheesecake με πραλίνα – Θερμίδες:

Θερμίδες (kcal): 823 
Πρωτεΐνες (γρ): 9,4 
Λιπαρά (γρ): 55,9 
Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 30,2 
Υδατάνθρακες (γρ): 71,2 
Φυτικές ίνες (γρ): 2 
Σάκχαρα (γρ): 56,5 
Αλάτι (γρ): 0,9 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *