Fondant σοκολάτα με αχλάδια, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το Olivemagazine.gr!

  • Μερίδες : 10
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμο σε : 35m

Ένα σοκολατένιο και αφράτο γλυκάκι που κλείνει ιδανικά κάθε τραπέζι και κρύβει μέσα του μία φρουτένια έκπληξη.

Pear cakes

 

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 300γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
  • 270γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 35γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνετε 10 πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετείτε 3 κομμάτια αχλάδι μέσα στο κάθε μπολ.

Βήμα 2

Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Μοιράζετε τα αχλάδια στα πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας, ώστε να καλύπτει τα 2/3 του σκεύους. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα πυρίμαχα σκεύη στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Tips
-Το μίγμα στα μπολάκια μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 ημέρα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.
-Αν βρείτε πολύ μικρά αχλάδια, μπορείτε να αφαιρέσετε από κάτω τα κουκούτσια τους προσεκτικά με μαχαιράκια και να τα βάλετε μέσα στα πυρίμαχα σκεύη ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/fondant-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%87%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *