Φοντάν σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού , από την Nestle και τις glikessintayes.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
20′
Χρόνος ψησίματος
7′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 4 άτομα
Υλικά
• 80γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο
• 200ml γάλα 2%
• 2 αυγά
• 35γρ. αλεύρι
• 30γρ. ζάχαρη άχνη
• 20γρ. βούτυρο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
• 20γρ. σκόνη αμυγδαλο
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
- Ανακατέψτε τα 10γρ. ζάχαρη, με τα 15γρ. αλεύρι και το 1 αυγό.
- Ζεστάνετε το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα με το αυγό.
- Ψήστε σε μια κατσαρόλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα 20γρ. ζάχαρη με τα 20γρ. αλεύρι, το βούτυρο με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα σε σκόνη. Προσθέστε και το 1 αυγό και ανακατέψτε ξανά.
- Χωρίστε το μίγμα σε 4 φορμάκια και ψήστε για 6 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα στο κάθε fondant.
Συμβουλή του Σεφ:
Καταναλώστε ζεστό με κρύα κρέμα!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Fondant Σοκολάτας από τον Ζαφείρη Κλωνάρη και το "Zucker my art"!
Υγρά cakes σοκολάτας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Νηστίσιμα φοντάν πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια, από την Γωγώ Σαμίου !
Φοντάν Σοκολάτας Χωρίς Γλουτένη (+VIDEO) - No Flour | Gluten Free Chocolate Fondant (+VIDEO) by Geor...
Fondant σοκολάτα με αχλάδια, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το Olivemagazine.gr!
Φοντάν με υγρή γεμιστή σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση