Φοντάν σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού , από την Nestle και τις glikessintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
7′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 4 άτομα

Υλικά

•    80γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 65% Κακάο

•    200ml γάλα 2%

•    2 αυγά

•    35γρ. αλεύρι

•    30γρ. ζάχαρη άχνη

•    20γρ.  βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

•    20γρ. σκόνη αμυγδαλο

•    ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Ανακατέψτε τα 10γρ. ζάχαρη, με τα 15γρ. αλεύρι και το 1 αυγό.
  3. Ζεστάνετε το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα με το αυγό.
  4. Ψήστε σε μια κατσαρόλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
  6. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα 20γρ. ζάχαρη με τα 20γρ. αλεύρι, το βούτυρο με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα σε σκόνη. Προσθέστε και το 1 αυγό και ανακατέψτε ξανά.
  7. Χωρίστε το μίγμα σε 4 φορμάκια και ψήστε για 6 λεπτά.
  8. Αναποδογυρίστε και σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα στο κάθε fondant.
Συμβουλή του Σεφ:

Καταναλώστε ζεστό με κρύα κρέμα!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *