Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά για τη βάση

220 γρ μπισκότα σοκολάτας βουτύρου ή ολικής άλεσης
110 γρ βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
Υλικά για την κρέμα
650 γρ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια μαλακωμένο μέ το μίξερ
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ σοκολάτα 70% κακάο
150 γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
5 γρ ζελατίνη (1 φύλλο)
Ξύσμα λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Πάρε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24 εκ
2. Σε ένα πλαστικό μπολ λιώσε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
3. Βάλε τα μπισκότα στο μούλτι και κάντα σκόνη (και θρύψαλα, ακούγοντας ίσως το γνώριμο τραγούδι)
4. Ανακάτεψε τα μπισκότα με το βούτυρο και βάλ’ τα στη φόρμα πιέζοντάς τα με τα χέρια για να φτιάξεις τη βάση
5. Βάλε το φύλλο ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 5′
6. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε καλά την κρέμα γάλακτος. Κατέβασέ τη από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα και ανακάτεψε.
7. Άφησε λίγο την κρέμα σοκολάτας να κρυώσει και προσθέστε τη στο τυρί. Ανακάτεψε γρήγορα τα 2 υλικά.
8. Λιώσε την ζελατίνη 10″ στο φούρνο μικροκυμάτων και ενσωματώστε τη στην κρέμα. Ανακάτεψε καλά.
9. Πρόσθεσε στο μείγμα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
10. Άδειασε το μείγμα στη φόρμα και τοποθέτησε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
11. Ξεφόρμαρε και πασπάλισε με τα ξύσματα σοκολάτας!
Γιαμ!

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *