Κέικ δίχρωμο με τριμμένο μήλο και σοκολάτα από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το “Taste of Life by Betty ” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κέικ…αλλά τι κέικ!!! Αφράτο , γλασερό , πεντανόστιμο , αρωματικό , απολαυστικό , φρουτένιο , σοκολατένιο….θέλετε κι άλλα; είναι αποτέλεσμα μιας δοκιμής που έκανα ένα απόγευμα που είχα κέφια και δεν τα πήγα κι άσχημα….τα μπαχαρικά και το μήλο είναι κορυφαία και η αγαπημένη σοκολάτα είναι η εγγύηση…τελικά όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω ότι η κατασκευή κέικ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πάμπολλες δυνατότητες…όρεξη και κέφι να’ χει κανείς…

keik dixromo1

Δείτε το :
Υλικά :
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 μήλα
280 γρ. κόκκινη φαρίνα
250 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. λάδι ελαφρύ
3 αυγά
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
1 κ.γλ. μπέικιν
Μίγμα μπαχαρικών (2 βανίλιες , 1 κ.γλ. κανέλα , γλυκάνισο τριμμένο και μοσχοκάρυδο)

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

keik dixromo10

Εκτέλεση :
-Πρώτα-πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λιγάκι
-Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού
-Κοσκινίζουμε αλέυρι , μπέικιν και μπαχαρικά μαζί
-Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ . Πρώτα λίγο αλέυρι , μετά λίγο λάδι , μετά λίγο γιαούρτι και τέλος λίγο τριμμένο μήλο και πάλι από την αρχή  μέχρι να τελειώσουν τα υλικά…Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα , το χωρίζουμε σε δυο μέρη , το ένα λίγο λιγότερο όπου προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά!
-Αδειάζουμε τότε το μισό λευκό μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και στη συνέχεια σκορπίζουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα εδώ κι εκεί..Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά…Διορθώνουμε , ανακατεύοντας την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για περίπου μία ώρα , μέχρι να βεβαιωθούμε κάνοντας το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού ότι έχει ψηθεί καλά… (θέλει προσοχή μιας και είναι πολύ γλασερό το μίγμα λόγω του τριμμένου μήλου)
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα…
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε…..
Καλή επιτυχία!

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/keik/1196-keik-dixromo-me-trimeno-milo-sokolata

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *