Aνάποδο Κέικ Μήλου από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγόρασα παραπάνω μήλα από όσα χρειαζόμουν και είπα με το περίσσευμα να κάνω ένα κέικ, μη χαλάσουν και πάνε χαμένα. Αυτό το ανάποδο που βάζεις τα μήλα κάτω και όταν το αναποδογυρίσεις έρχονται από πάνω. Είναι εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο! Μα πάνω από όλα είναι εντυπωσιακό και καλοδεχούμενο μαζί με τον καφέ ή το τσάι.

Υλικά για μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς:

  • 3-4 μήλα πράσινα καλά πλυμένα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 75γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 50γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή

Για το κέικ:

  • 200γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 100γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα μήλα, δημιουργώντας ένα τούνελ κατά μήκος στο κέντρο τους. Κόβετε το μήλο σε φέτες πάχους λίγο πιο χοντρές από 1 δάχτυλο και αφαιρείτε γύρω γύρω τη φλούδα. Δημιουργείτε με αυτό τον τρόπο φέτες με τρύπα στη μέση με τις οποίες και στρώνετε τον πάτο του ταψιού σας. Καλύπτετε τα κενά του ταψιού με σταφίδες.
  2. Μοιράζετε από πάνω ομοιόμορφα τα κυβάκια του βουτύρου, σκορπάτε τη ζάχαρη και ψήνετε τα μήλα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα από κάτω.
  3. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν στη ζύμη. Σταματάτε το μίξερ και ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα των αβγών μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  4. Όταν είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζετε από το φούρνο και αδειάζετε από πάνω το μείγμα του κέικ. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
  5. Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

http://www.sweetly.gr/2013/01/%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85/#more-259

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *