Κέικ γεμιστό με μήλο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος ” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπέροχο ζουμερό κέικ μήλου, με γέμιση μήλου.

Υλικά:

Για τη γέμιση:
2 μήλα, διαλέγουμε σκληρά μήλα
2 κουτ. σ. ζάχαρη

1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1 βανίλια, κάψουλα

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. γάλα φρέσκο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 μήλο πολτοποιημένο*
2 βανίλιες

Για την κρούστα:
4-5 κουτ. σ. γάλα
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γέμιση:
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα μήλα, και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα, και κόβουμε το ένα μήλο σε μικρά κυβάκια, μέγεθος στραγαλιού. Το άλλο μήλο το πολτοποιούμε στο μούλτι, και παίρνουμε τον μισό πολτό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, κανέλα, βανίλια, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μήλο, και ανακατεύουμε.
*Τον άλλον μισό πολτό μήλου, τον κρατάμε για την ζύμη του κέικ.

Κέικ:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, και το μπέικιν πάουντερ.

Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε καλά, και προσθέτουμε τον πολτό μήλου.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, και το γάλα.
Χτυπάμε λίγο ακόμα σε μέτρια ταχύτητα, να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, ή μία φόρμα για κέικ, και αδειάζουμε τα 2/3 από το μείγμα.
Από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα μήλου προσεκτικά, να μην φτάσει στις άκρες της φόρμας. Να μείνουν 1-2 εκ. στις άκρες χωρίς σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε καλά το γάλα με την ζάχαρη άχνη, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά, και απαλά την επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. για 50′ ή μέχρι να ψηθεί, και να κάνει ένα καστανόξανθο χρώμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε προσεχτικά, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σημείωση:
Η ζύμη μας πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή, και όχι αραιή ως συνήθως, για να μας σταθεί επάνω η γέμιση, και να μην πατώσει έως ότου αρχίσει να ψήνεται.

Γίνετε και σε παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.
Δείτε επίσης και αυτή την καταπληκτική συνταγή κέικ γεμιστό με μήλα, και επικάλυψη κρέμας μήλου: (βλ. συνταγή)

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1709.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *