Και πεντανόστιμη και νηστίσιμη! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να φτιάξεις μια μηλόπιτα μυρωδάτη, τραγανή και τόσο νόστιμη που θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας (12 φύλλα)
1 φλ. διάφορα super fruits (π.χ. σταφίδες, cranberry, goji berry κ.τ.λ.)
4 κ.σ. κονιάκ
5 μέτρια μήλα
1 φλ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 λεμόνι (χυμός)
1 φλ. καρύδια
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τα super fruits και τα περιχύνουμε με το κονιάκ. Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τα super fruits να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 10′.
Αλέθουμε τα καρύδια. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε στα μήλα τα καρύδια, τη ζάχαρη (κρατάμε 4 κ.σ. για τα φύλλα), την κανέλα και το αλάτι.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο.
Το λαδώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αφού στρώσουμε τα 6 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε τη μηλόπιτα σε ρολό.
Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και μεταφέρουμε την πίτα, με τη λαδόκολλα, σε λαμαρίνα ή ταψί . Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τη δεύτερη μηλόπιτα.
Ψήνουμε για 25′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να σταθούν για 5’ και μετά πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!
https://www.thinkdrops.gr/2020/03/13/nistisimi-milopita-se-fyllo-kroustas/?fb
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση