Creta Carob

Κορμός με πασχαλινό τσουρέκι. Το Πάσχα πέρασε αλλά τα πασχαλινά τσουρέκια περίσσσεψαν και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Ελάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε ένα κορμό που  αντί για μπισκότα θα έχει το τσουρέκι σας.

Υλικά
3-4 φέτες τσουρέκι (250γρ)
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
250γρ μαργαρίνη (1 κεσεδάκι)
1 αυγό
Λίγο κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη και όταν αφρατέψουν καλά ρίχνετε το αυγό, το κονιάκ (ή λικέρ) και το κακάο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα κόβετε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε μέσα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.

Ρίχνετε το μίγμα σε λαδόκολλα και τυλίγετε ώστε να δημιουργήσετε έναν κύλινδρο. Βάζετε τον κορμό (ή «σαλάμι») στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει καλά. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε 5 λεπτά πριν το γλυκό από την κατάψυξη ώστε να μπορέστε να το κόψετε καλύτερα.

σημείωση από sokolatomania.gr : πιστεύω οτι χρειαζεται λιγο περισότερο τσουρέκι, για αυτη την ποσότητα μαργαρίνης. Επίσης θα παρέλειπα το αυγό επειδή είναι ωμό.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=653067394766882&set=a.326868494053442.75771.326288084111483&type=1&theater

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *