Πάβλοβα με κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες από τον Τάσο Αντωνίου και το nestlenoiazomai.gr!

Η πιο υπέροχη και εύκολη πάβλοβα με απολαυστική κρέμα λευκής σοκολάτας και φράουλες. Θα τη λατρέψετε!

Θα χρειαστείς

    • 4 αυγά (τα ασπράδια)
    • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ
    • 1 κ.γλ. λευκό ξύδι
    • 400 γρ. κουβερτούρα Nestlé Dessert λευκή σε κομματάκια
    • 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    • 4 κ.σ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα
    • φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 2, για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

 

Προθέρμανε τον φούρνο στους 100οC, στον αέρα.

Στο σταθερό μίξερ χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και όταν αναμειχθούν τα υλικά ανέβασε στην υψηλή ταχύτητα. Χτύπα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές στην επιφάνειά της. Πρόσθεσε το κορν φλάουρ, το λευκό ξύδι και με τη σπάτουλα ανακάτεψε απαλά και κυκλικά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μετέφερε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο λαδόκολλα και με μια σπάτουλα δώσε σχήμα στρογγυλής βάσης διαμέτρου 20 εκ. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να την αδειάσεις μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Ψήσε για 50 λεπτά-1 ώρα. Άφησε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στον κλειστό φούρνο.

Πάμε να φτιάξουμε την κρέμα!

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζέστανε την μισή ποσότητα από την κρέμα γάλακτος. Απέσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κουβερτούρα Nestlé Dessert. Ανακάτεψε κυκλικά με μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και άφησέ τη στην άκρη να κρυώσει. Με το σύρμα χτύπα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα (η υφή πρέπει να θυμίζει γιαούρτι) και πρόσθεσέ τη στο κρύο μείγμα κουβερτούρας, ανακατεύοντας καλά.

Μοντάρισμα!

Περιέχυσε την κρέμα σοκολάτας στην ψημένη μαρέγκα και γαρνίρισε με τη μαρμελάδα και τις φράουλες. Η πάβλοβα διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

 

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%80%CE%AC%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *