” Πανεύκολο Μερεντόψωμο “, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι θα φτιάξετε το πιο τέλειο Μερεντόψωμο.
Πανεύκολο χωρίς ζύμωμα με την τρελή ζύμη,που διατηρείται και στο ψυγείο.
Αν δεν σας αρέσει η πραλίνα,μπορείτε να βάλετε την δικιά σας μαρμελάδα.

Να το γεμίσετε με ξηρούς καρπούς,ζάχαρη και κανέλα σταφίδες και σοκολάτα.
Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε,και έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.
Πάμε στην κουζίνα μου,να παίξουμε με την πιο τρελή ζύμη και να φτιάξουμε μερεντόψωμο.

Υλικά για την ζύμη:εδώ μισή δόση.
Για την γέμιση:150 γρ πραλίνα φουντουκιού
Επάλειψη:1 αυγό-1-2 κ.σ νερό

Οδηγίες
Μόλις φουσκώσει η ζύμη,την ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 20Χ40.
Αλείφουμε με πραλίνα το φύλλο,αφήνουμε ένα εκατοστό στην άκρη καθαρό.

Ο λόγος που δεν αλείφουμε όλο το φύλλο,είναι να μην βγει έξω η πραλίνα.
Κάνουμε ρολό το φύλλο,και το κόβουμε πριν το πλέξουμε.
Θα δείτε στην φωτογραφία πως το έκοψα,και μετά απλά τα πλέκετε.

Τις άκρες μπορείτε να τις γυρίσετε προς τα μέσα,να φαίνονται ωραίες.
Το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα,σκεπάζετε και αφήνετε 45 λεπτά.

Μόλις γίνει διπλάσιο,αλείφεται με το διάλυμα αυγού την ζύμη και ψήνετε.
Σε προθερμασμένο φούρνο,για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

μυστικά
αν η ζύμη σας μαζεύει όταν την ανοίγετε,αφήστε την να ξεκουραστεί.
μπορείτε να κάνετε ολόκληρη δόση,και να την φυλάξτε στην κατάψυξη.
φτιάξτε το μεγάλο η μικρά ψωμάκια,όπως θέλετε και όπως σας αρέσουν.
ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος,και τον φούρνο σας.
όπως σας είπα έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

” Καλή επιτυχία elpidas little corner ”

 

 

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *